Het lekkerste groene smoothie serveer je in ijslollies

May 27, 2016 door Leave a Comment

Maak dit lekkerste groene smoothie recept en doe het op hete dagen in ijslollies, zodat je kinderen van gezonde ijsjes zullen genieten. Ook lekker voor ouders!

Dit groene smoothie bevat geen toegevoegde suiker maar wel een rijpe banaan. Ikzelf (die enkele jaren geleden nog tot 3 lepels suiker bij mijn thee deed…) laat mijn bananen altijd zo rijp mogelijk worden, tot ze net nog geen moes zijn in de schil: duidelijk overrijp dus, niet echt meer makkelijk in schijfjes te snijden. Voordeel is dat ik dan geen extra suiker in mijn smoothies doe!

Heb je teveel “te” rijpe bananen in huis, pel ze dan en vries ze in kleine stukjes in, zodat je ze – net zoals ijsblokjes – makkelijk vanuit de diepvries in je blender kan mixen. Ideaal om “paleo ijs” te maken zonder room.

Welke suiker is paleo ? (strikvraag…)

Avocado smoothie

Makkelijk romig avocado smoothie recept met 3 ingrediënten, zodat je lekker en goedkoop zal genieten: zo lekker als roomijs! Met tips voor fruit en groene smoothies.

Nu zal je in paleo receptenboeken flink wat paleo smoothie recepten tegenkomen die aangezoet worden met kokosbloesemsuiker (Gula Melaka noemen we dat hier in Maleisië) of met agave siroop of met honing. Daar hebben we wat het paleo dieet betreft 3 dingen over te zeggen:

 1. de oermens – “Meneer Grok” zou Mark Sisson zeggen – had nauwelijks vuur en nauwelijks kookpotten, dus zien we die niet echt agavesiroop of kokosbloesem tot suikersiroop inkoken.
 2. gula melaka (kokosbloesemsuiker) wordt hier in Maleisië meestal gewoon vermengd met gewone suiker. Hetzelfde gebeurt met flink wat honing die je in de supermarkten koopt: flink vermengd met gewone siroop.
 3. Groene smoothies

  Gezondheidsvoordelen van groene smoothies voor jou: Lees hier verder…

  honing is duidelijk een oerproduct, dus van alle “paleo” zoetstoffen het enige dat echt paleo genoemd kan worden. Zorg ervoor dat je honing koopt van bij een echte imker, die je garandeert dat wat je koopt 100% honing is. Wil je echt zeker zijn, probeer dan zelf bijen te houden. Er zijn er immers veel te weinig bijtjes dezer dagen, als gevolg van alle pesticiden en monoculturen. Dus ieder die zorg draagt voor extra bijen helpt de natuur weer op weg zoals het nog geen 100 jaar geleden was. Inderdaad werd grootschalig gifgebruik en pesticidengebruik pas in de wereldoorlogen geïntroduceerd, dus moet je niet echt terugkijken naar het paleo stenen tijdperk om gezonde ideeën en levensstijlen op te zoeken.

Lekkerste groene smoothie

Groente smoothie

Wil jij erwtensoep maken in 5 minuten? Of komkommersoep? Ga dan aan de slag met dit groente smoothie recept, zodat je zonder koken direct lekker zal genieten.

De zoete smaak van appel en banaan zijn ideaal om er wat groene bladgroenten in te verwerken voor naar mijn mening het lekkerste groene smoothie met fruit (want zonder fruit kan je heerlijke, koude, groene soepen bij elkaar mixen). Zoet, dus ideaal voor wie er maar niet in slaagt zijn kinderen meer groenten te laten eten. Niets belet je dit smoothie in ijslollies in te vriezen en zo aan je kinderen voor te schotelen op een hete dag.

Dus het antwoord op de vraag welke suiker paleo is: behalve honing, elke suiker die reeds in je groenten of fruit zit!

Groene smoothie variaties

Groene Smoothie

Het lekkerste, zoete groene smoothie maak je met avocado: verfrissend in de zomer of een snel gemaakt, gezond tussendoortje voor elke dag. Koop het beproefde, groene smoothies receptenboek.

Je kan dit groene smoothie ook maken met rucola (raketsla) of broccoli of boerenkool in de winter: wanneer er geen jonge spinazie voorhanden is. We kiezen hier voor spinazie, zodat je er zeker van bent dat je de spinazie zo gezond mogelijk eet.

Herinner je je in Nederland nog het “overheidsverbod” om geen spinazie te eten met vis? Reden was dat spinazie nitraat bevat, dat na langdurig koken tot nitriet wordt omgezet en dat nitriet zou met de eiwitten van de vis reageren tot kankerverwekkende nitrosamines. Oplossing: eet je spinazie altijd rauw in salades of verwerk in groene smoothies.

Maak je ijslollies, dan is extra smaak altijd gewenst: vervang het water met sinaasappelsap: vers geperst en zorg er wel voor dat je de pulp apart opeet (of mix gewoon meer sinaasvrucht door het smoothie).

Smakelijk!

Lekkerste groene smoothie
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Maak dit lekkerste groene smoothie recept en doe het op hete dagen in ijslollies, zodat je kinderen van gezonde ijsjes zullen genieten. Ook lekker voor ouders!
Website:
Soort recept: Groene Smoothie
Cuisine: Paleo dieet, vegetarisch, glutenvrij, suikervrij
Voor hoeveel personen: 3
Ingredienten
 • 1 rijpe banaan (hoe rijper, hoe zoeter!)
 • 1 groene appel (zuur = Granny Smith, zoeter = Greenstar, bevat ook nog eens veel Vitamine C, dus wordt na opensnijden niet zo snel bruin, Golden Delicious is groen bij de pluk en wordt goudgeel + zoeter bij het narijpen)
 • 1 zoete sinaasappel
 • 250 gram jonge spinazieblaadjes (kan je - al dan niet gedeeltelijk - vervangen met boerenkool of raketsla - rucola - )
 • 250 ml water (of wat minder water en de rest van het volume bijvullen met ijsblokjes of een andere keer een deel van het water vervangen met het sap van een sinaasappel, wel de pulp van de geperste sinaasappel apart oplepelen, want vezels zijn het belangrijkste onderdeel van plantaardig paleo voedsel)
 • naar wens en smaak: enkele druppels vers geperst citroensap
Bereiding
 1. Pel de banaan en schil de sinaasappel: verwijder zoveel mogelijk de witte velletjes en uiteraard liefst geen pitten mee in de blender.
 2. Was de spinazieblaadjes en laat goed uitlekken.
 3. Verwijder het klokhuis uit de appel, snijd in stukjes en doe alle ingrediënten - behalve het citroensap - in de blender.
 4. Laat 1 minuut mixen tot een smeuïg groen smoothie. Proef en voeg indien gewenst (dus voor de niet zoetebekken) wat citroensap toe en mix opnieuw (of prik een schijfje citroen op elk glas).

 

Nieuwe Smoothie Recepten

Maak het jezelf Makkelijk: Ontvang Het Nieuwste Smoothie Recept onmiddellijk jouw Mailbox?

* invullen aub

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: