Sinterklaas is in aantocht

November 4, 2016 door Leave a Comment

Het is november en dat betekent dat sinterklaas binnenkort naar ons land komt. Het assortiment met sinterklaaslekkernij dat in de winkels ligt is al zo groot, dat je er eigenlijk niet meer aan ontkomt. Schuimpjes, taaipoppen, chocoladeletters en pepernoten, niet echt goed voor je slanke lijn. Gelukkig zijn er tal van gezonde alternatieven om pepernoten te gebruiken, bijvoorbeeld een pepernotensmoothie.

Een zak pepernoten zit vol met lege calorieën, dat wil zeggen wel calorieën die geen toegevoegde voedingsstoffen bevatten. Een portie met 100 g pepernoten is al snel goed voor zo’n 110 calorieën en we weten allemaal dat als we eenmaal een zak open hebben gemaakt, we niet meer kunnen stoppen.

Een gezonde pepernotensmoothie

Pepernoten

Een pepernotensmoothie is een goed alternatief om toch aan je dagelijkse pepernotengevoel te voldoen en een goed excuus om pepernoten tijdens het ontbijt te gebruiken.

Je kunt de pepernoten of kruidnoten in een keukenmachine kleinmaken of door middel van een theedoek fijnstampen. Als je een echt gezonde smoothie wilt hebben, dan kun je de pepernoten geheel achterwege laten en alleen de speculaaskruiden aan je smoothie toevoegen.

Als je een banaan aan je smoothie toevoegt heb je al eerder een vol gevoel, de banaan helpt ook om je smoothie te binden, omdat het oplosbare vezels bevat. Bananen bevatten tevens het mineraal kalium, dit laatste is belangrijk voor de regulering van je bloeddruk en heeft een positief effect op je botten. Een kaliumrijke voeding helpt ook om botontkalking te voorkomen. Daarnaast beschikt een banaan ook over trage koolhydraten, dus prima voor een ontbijtsmoothie.

Pepernotensmoothie
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Sinterklaas: dit pepernotensmoothie is een goed alternatief om toch aan je dagelijkse pepernotengevoel te voldoen en ideaal om pepernoten voor ontbijt te eten.
Website:
Soort recept: Smoothie
Cuisine: Sinterklaas recepten
Voor hoeveel personen: 1
Ingredienten
  • banaan
  • pepernoten of speculaaskruiden
  • 200 ml melk, amandelmelk of rijstmelk
  • ijsblokjes
Bereiding
  1. Prak de banaan klein en meng het met de fijngemaakte pepernoten of speculaaskruiden, voeg dan ongeveer 200 ml melk of een melkalternatief zoals amandelmelk of rijstmelk toe.
  2. Even mixen en dan heb je een heerlijke voedzame pepernotensmoothie. Zorg ervoor dat je genoeg pepernoten of speculaaskruiden toevoegt, anders overheerst de bananensmaak.
  3. Voor een extra verfrissende smoothie kun je aan het einde nog een paar ijsklontjes toevoegen. Schenk de smoothie in een groot glas, en dan…heerlijk genieten.
  4. Nu heb je alleen nog een aantal opruimtips nodig, want als je niet snel iets doet aan dat laagje met pepernotenmix aan de wand van je keukenmachine, dan droogt het al snel uit. Ook daar weten wij iets op, doe een beetje afwasmiddel met heet water in je machine. Doe dan je mixer even aan en laat het dan lekker weken, dan spoel je het er later eenvoudig vanaf.

 

Nieuwe Smoothie Recepten

Maak het jezelf Makkelijk: Ontvang Het Nieuwste Smoothie Recept onmiddellijk jouw Mailbox?

* invullen aub

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: