Begin je dag met een boost – de perfecte ontbijtsmoothie

October 4, 2016 door Leave a Comment

Veel mensen hebben ’s ochtends een kopje koffie nodig om wakker te worden, maar wist je dat een ontbijtsmoothie je ook heel veel energie kan geven? Mits je de juiste ingrediënten gebruikt, kan het ervoor zorgen dat je lichaam er echt van wakker wordt.

Suiker uit fruit, vezels uit granen en eiwitten uit magere zuivelproducten: met een smoothie kan je alle voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een frisse start met elkaar combineren. Voor extra energie voeg je er zaden, noten en superfoods aan toe, rijk aan onder andere omega3 en antioxidanten.

Elke fruitsoort is op zijn eigen manier gezond, maar in de ochtend kan je het beste kiezen voor fruitsoorten die je energie en immuunsysteem een echte boost geven. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Blauwe bessen: bevatten veel antioxidanten en zijn goed voor je hart- en bloedvaten.
  • Bananen: rijk aan proteïnen en geven dus veel energie. Daarnaast bevatten bananen vitamine A,B en C, calcium, ijzer en zink.
  • Kiwi’s: zitten boordevol vitamines, antioxidanten en vezels.
  • Aardbeien: bevatten weinig calorieën, maar veel vitamines en antioxidanten.
  • Houd je wel van een pittig smaakje? Rasp dan wat gember door je smoothie. Gember bevordert de stoelgang en bloedcirculatie en zit ook nog eens boordevol bouwstoffen en vitaminen.

De basis van de perfecte ontbijtsmoothie bestaat uit een combinatie van je favoriete fruitsoorten, een mager zuivelproduct (kwark, yoghurt of melk), een graansoort (havermout maakt je smoothie wat machtiger zonder de smaak te veel te beïnvloeden) en een bron van onverzadigd vet (noten en zaden). Met deze vier categorieën kan je eindeloos variëren waardoor je ontbijt er elke ochtend anders uitziet. En dat is weer een goede motivatie om ’s ochtends uit je bed te komen!

Heb je haast?

Ontbijtsmoothie

Heb je weinig tijd voor een uitgebreid ontbijt? Bereid dan de avond ervoor zoveel mogelijk voor. Bedenk welke smoothie je wil maken, was, pel en snijd het fruit, en leg de ingrediënten vast klaar. Als je ’s ochtends de ingrediënten alleen nog maar bij elkaar hoeft te blenden, kost dat je niet langer dan het smeren van een boterham. En ook voor het reinigen van de blender hoef je niet opzoek te gaan naar allerlei schoonmaak- of opruimtips: vul de blender met een laagje heet water, voeg er afwasmiddel aan toe en zet de blender vervolgens een minuutlang op de laagste stand. Dan is je blender zo weer schoon!

Nieuwe Smoothie Recepten

Maak het jezelf Makkelijk: Ontvang Het Nieuwste Smoothie Recept onmiddellijk jouw Mailbox?

* invullen aub

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*