De lekkerste dessert smoothies

October 14, 2016 door Leave a Comment

Het is gedaan met de terrasjes en openluchtfilms! Met dit koudere weer heeft een vrijdagavond na een drukke werkweek als ideale scenario een avond op de bank, met een fijne film op Netflix. En daar hoort natuurlijk iets lekkers bij!

Om niet meteen naar een zak chips of een reep chocolade te hoeven grijpen, geven wij je wat inspiratie om een gezonde dessert smoothie klaar te maken!

Dessert smoothies

Rode Biet – Chocolade Smoothie

Voeg 1 banaan, 250 gram gekookte rode biet, 330 ml amandelmelk toe aan de blender. Geen amandelmelk in huis? Dan maak je het toch gewoon zelf? Check even hier hoe je dat doet. Snijd 1 appel in stukken en voeg hem toe, samen met een eetlepel cacaopoeder en een vleugje kaneel. Mixen maar tot er een prachtige rode smoothie verschijnt.

Banaan – Munt Smoothie

Deze frisse smoothie is ideaal voor na een stevigere maaltijd en smaakt net als een sorbetijsje. Snijd twee bananen in stukken en doe ze in de blender. Bananen zorgen voor een heerlijke romige textuur. Wacht ermee tot ze bruin en gevlekt zijn en je ze niet meer gewoon zou opeten: dan zijn ze namelijk het lekkerst! Doe er 10 gram verse munt en 200 gram yoghurt bij. Mixen en drinken maar!

Avocado – Havermout Smoothie

De meeste smoothies bevatten veel vitamines, maar ook vaak behoorlijk wat calorieën. Wil je echt je cholesterol verlagen, ga dan voor deze smoothie: romig, lekker, maar caloriearm. Avocado en havermout vormen de basis en dus kan je deze smoothie niet alleen als dessert, maar ook als ontbijt uitproberen. Voeg 1 rijpe avocado, 100 gram havermout, 200 ml volle yoghurt, 1 rijpe mango, 500 gram aardbeien, 400 ml water en een eetlepel vanillepoeder of kaneel samen in de blender. Mixen en genieten maar! De vetten in de avocado zorgen ervoor dat de vitamines in het fruit sneller worden opgenomen en de textuur van de havermout laat je goed knabbelen, zodat je niet te snel drinkt en je lichaam genoeg tijd krijgt om verteren.

Pindakaas – Dadels Smoothie

Voor wie gek is op pindakaas hebben we deze topper. We haalden het recept bij blogster en keukengodin Pauline. Ze kan ons met haar heerlijke recepten altijd overtuigen en bovendien is deze smoothie ook nog eens gezond! Verwijder de pitjes uit 60 gr dadels. Voeg ze samen met 1 bevroren banaan, 1 eetlepel pindakaas, 200 ml amandelmelk, een theelepel kaneel en een handje ijsklontjes toe aan de blender. Werk eventueel af met stukjes nootjes.

Ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten voor een overheerlijke dessert smoothie? Kijk dan zeker nog even verder op deze site!

Nieuwe Smoothie Recepten

Maak het jezelf Makkelijk: Ontvang Het Nieuwste Smoothie Recept onmiddellijk jouw Mailbox?

* invullen aub

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*