Broccoli smoothie: lekker ontbijt smoothie zonder afwas

September 25, 2016 door Leave a Comment

Jawel: verrassend lekker broccoli smoothie recept: dus ‘s morgens onmiddellijk een ontbijt smoothie klaar dat je gezondheid versterkt en je afwas vermindert.

Wie zich afvraagt waarom je broccoli in je smoothie wil doen, wanneer je al in minder dan 10 minuten een lekkere broccolisoep kan klaarmaken… Die vergeet duidelijk dat 10 minuten voor sommigen al teveel is 🙂

Zeker ‘s morgens voor ontbijt.

Koude Komkommersoep

Koude soep maak je het snelst met komkommer!

Het leuke is echter dat je broccoli – zoals alle andere koolsoorten – rauw kan eten. Wie nu een verbaast gezicht trekt, die vergeet dat ze zelfs in een fastfood restaurant als KFC coleslaw (koolsalade) serveren met kool en wortel. Daarom misschien niet de meest gezondste versie, er zal zeker wel suiker in zitten (alvast minder dan in hun frisdranken en tomatenketchup), maar gewoon ter illustratie dat rauwe kool niets nieuw is.

Ikzelf rasp bijvoorbeeld graag rode kool door mijn rauwe salades, wegens het een uur of zo laten koken met appel zoals mijn moeder deed: daarom wel lekker maar herinner je dat niet iedereen 10 minuten heeft, laat staan 1 uur 🙂

Gezonde detox broccoli smoothie maken

Broccoli Smoothie

Chiazaad

Lees hoe je dit superfood aan je smoothies toevoegt.

Broccoli dus: 1 van de gekende superfoods, vooral wegens de kankervoorkomende eigenschappen. Wie geen tijd heeft om deze te stomen of er soep van te maken, die zal blij zijn te weten dat je makkelijk en zonder veel smaakverandering wat broccoli door je smoothie kan mixen, doe er nog wat banaan bij voor een zoete toets en amandelmelk voor een lekkere melksmaak en voilà: je groene smoothie )wat jaja, het kleurt natuurlijk alles groen) is klaar. Eens je de smaak te pakken hebt, kan je steeds meer toevoegen (net zoals je dat met pompoen zou doen: lees welke ingredienten je nog kan toevoegen aan elk smoothie).

Verberg je je broccoli in je smoothie, dan verberg je een allegaartje vitaminen en mineralen in je drankje! Het zal je met een minimum aan werk helpen je lichaam te ontgiften (een heuse detox dus, maar dan zonder het dure prijskaartje) en het zal je verder helpen om ziektes en infecties beter te bestrijden.

Avocado smoothie

Makkelijk romig superfood smoothie recept: zo lekker als roomijs!

Voeg bij de broccoli nog appel en selder, en je drankje zit boordevol antioxidanten, ontzettend veel Vitamine C en een flinke boost aan vitamine A. Laten we calcium en vitamine K (goed voor je botten), ijzer, vezels, fosfor, magnesium, kalium (goed voor je spieren) en zink niet vergeten: kortom een beetje vanalles in je ontbijt, maar wel regelrecht uit de natuur in plaats van uit dieet of andere chemische detox pakjes en zakjes.

Tenslotte zal je je broccoli rauw eten: dus geen enzymen en geen vitaminen die je kapot zal koken: kortom: je wint niet alleen tijd door broccoli niet te koken, je wint ook aan gezondheid.

Smakelijk en we klinken op je goede gezondheid.

Broccoli smoothie
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Jawel: verrassend lekker broccoli smoothie recept: dus 's morgens onmiddellijk een ontbijt smoothie klaar dat je gezondheid versterkt en je afwas vermindert.
Website:
Soort recept: Groene smoothie
Cuisine: Glutenvrij
Voor hoeveel personen: 1
Ingredienten
 • 1 selderstengel
 • 45 tot 90 gram broccoli
 • 1 zoete (groene voor de kleur) appel (dus geen Granny Smith, want die zijn ietwat zuur)
 • afhankelijk van de keuze van je appel en je smaak: wat vers geperst citroensap: dat behoudt de frisgroene kleur van je langer (sap van een halve citroen voor wie 's morgens echt van detox houdt)
 • 1 rijpe banaan uit de diepvries
 • 200 ml amandelmelk (makkelijk zelf gemaakt: van 20 gram amandelen: een nachtje weken en mee in de blender met een 180 ml water)
 • wie echt niet zonder kan: naar smaak echte honing, echte esdoornsiroop, echte agavesiroop... zorg er echter voor dat je bananen overrijp de diepvries ingaan, dan heb je geen extra zoetmaker nodig!
Bereiding
 1. Voeg alle ingrediënten toe aan je blender, begin met het water of de amandelmelk.
 2. De bananen zijn hard, dus begin ze fijn te "hakken" door je smoothiemaker op pulse (aan/uit) te starten. Sommige blenders hebben hiervoor een extra knop, dus op drukken en wachten 🙂
 3. Mix (zeker 1 minuut voor wie de noten wil fijnmixen tot melk) tot een romig drankje.
 4. Proef en voeg zoetstof en/of vers geperst citroensap toe naar smaak en mix je broccoli smoothie opnieuw.

 

Nieuwe Smoothie Recepten

Maak het jezelf Makkelijk: Ontvang Het Nieuwste Smoothie Recept onmiddellijk jouw Mailbox?

* invullen aub

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: