Rode smoothie of roomijs maken zonder ijsmachine

May 15, 2016 door Leave a Comment

Maak je deze rode smoothie te dik, dan heb je roomijs! Maak dit snel en makkelijk recept zodat je in 1 minuut zal genieten van een koel, gezond drankje op een hete dag.

Inderdaad: 1 minuut is al wat je nodig hebt om jezelf te trakteren met een extra portie fruit. Hmmm, ok, je hebt uiteraard ook een blender nodig en de ingrediënten. Die laatste haal je dan weer gewoon uit je diepvries, zodat je deze smoothie op elk moment van de dag zal kunnen maken, en dit elke dag van het jaar.

Rode smoothies en groene smoothies: meer kleur = meer gezond

Wie smoothies maakt, zal zeker de vele kookboeken en recepten gezien hebben voor groene smoothies – zoals bijvoorbeeld dit toch wel lekker recept van Mia. De groene kleur wordt gegeven door extra bladgroenten door het fruit te mengen. De uitdaging daar wordt afwegen welke bladgroente met welk fruit te combineren, om toch nog een lekker drankje te maken. Het eindresultaat is een lekker en gezond drankje. Lukt de smaakcombinatie niet zo goed, dan zal je het aangeprijsd krijgen als detox of superfood, zodat je alsnog gemotiveerd meer groen gaat drinken.

Rode smoothie

Waarom dan rode smoothies? Wel: meer is beter! Elke extra kleur in je voeding is ook een extra micronutriënt. Of anders gezegd: elke extra kleur is een extra variatie in je menu, en: gevarieerd eten = gezond eten!

Dus: gele smoothies, oranje smoothies: probeer je bewust elke dag een andere kleur in je eten, dan heb je gegarandeerd meer afwisseling in je dieet.

Dus niet: witte kristalsuiker, wit brood, de witste aardappels… Waarom zou je ingekookte bietensiroop (het startproduct van de bietsuiker) met chemische middelen gaan “wassen”, zodat je alleen nog mierzoete kristallen overhoud zonder verdere voedingsstoffen? Vergelijk dat even met ingekookt fruit zoals de Echte Luikse Stroop (Sirop de Liège) : ook zoet maar met smaak, dus met extra voedingsstoffen.

Rood blijft de kleur van de antioxidanten: hoe roder de kleur in je groente (rode biet) of fruit (allerlei rode bessen), hoe meer antioxidanten, hoe minder kans op kanker en hoe sterker je immuunsysteem. We praten niet over antioxidanten uit voedingssupplementen, maar wel over natuurlijke antioxidanten die je in groenten en fruit aantreft.

Eet dus meer groenten en fruit, en daag jezelf elke dag uit om een andere kleur aan je gerechten toe te voegen of maak elke dag een smoothie met een andere kleur.

Smakelijk!


Spanje vakantieDit smoothie recept wordt aangeboden door Mia uit Andalusië.

Links een voorproefje hoe het er in de buurt van Mia uitziet (rust, natuur met op de achtergrond een berg) en je kan uiteraard bovenvermeld smoothie ook ter plekke gaan proeven. Al wat je moet doen is een vakantiewoning boeken bij Mia.

Voor meer info: klik hier en vragen maar per email.


Lekkere, rode smoothie voor meer energie
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Maak je deze rode smoothie te dik, dan heb je roomijs! Maak dit snel en makkelijk recept zodat je in 1 minuut zal genieten van een koel, gezond drankje op een hete dag.
Website:
Soort recept: Smoothie
Cuisine: Paleo Dieet, De Voedselzandloper
Voor hoeveel personen: 1
Ingredienten
  • een handvol granaatappelpitten
  • een handvol kersen
  • een handvol frambozen
  • 2 grote soeplepels cashewnotenyoghurt
  • extra melk (cashewnotenmelk, amandelmelk, kokosmelk)
Tip voor wie geen paleo dieet volgt
  • Wie geen problemen heeft met melkproducten kan gewone yoghurt en gewone melk gebruiken.
Bereiding
Disclaimer:
  1. Lees de gebruiksaanwijzing van uw blender en volg daarvan de instructies om ijs te malen/mixen. Smoothiesmaken.com is niet verantwoordelijk voor wat er met uw blender gebeurt. Onderstaand recept is gemixt met een Vitamix blender.
Rode smoothie maken
  1. De yoghurt en het fruit in de blender mixen tot een dikke pasta (omdat ik bevroren fruit gebruikte, had ik snel een heel lekker ijsje!)
  2. Daarna aanlengen met melk tot de gewenste dikte.
  3. Aftoppen met gojibessen, eventueel havermout (niet paleo, wel De Voedselzandloper) eronder mengen voor wie wat meer dan een rood smoothie wil...

 

Nieuwe Smoothie Recepten

Maak het jezelf Makkelijk: Ontvang Het Nieuwste Smoothie Recept onmiddellijk jouw Mailbox?

* invullen aub

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: