Aardbeien smoothie: Top favoriet gegarandeerd genieten

May 8, 2013 door Leave a Comment

Ons favoriet aardbeien smoothie recept: net zoals aardbei roomijs of een lekkere, dubbel en dikke aardbeienmilkshake, maar veel gezonder en te genieten met een lepel.

Het recept dat onderaan volgt kan je ook als roomijs serveren met een dot opgeklopte slagroom of met wat siroop overgoten. Evenzeer lekker is het smoothie te serveren over vers versneden aardbeien of ander fruit of over een fruitsalade.

Recepten voor aardbeien smoothies zijn waarschijnlijk het meest gezocht omdat ze zeer lekker zijn en aardbeien makkelijk combineren met ander fruit. 2 tot 3 verse aardbeien mee gemixt in een smoothie kan dikwijls de smaak een flinke boost geven.

Aardbei smoothies smaken nog steeds het best wanneer je verse aardbeien gebruikt, al moet gezegd dat bevrozen aardbeien een superlekker alternatief zijn voor smaakloze ijsblokjes.

Met melk maak je lekkere, dunne aardbei milkshakes, met vanille of aardbeien roomijs maak je zeer smeuïge smoothies en de simpele combinatie van aardbeien en (Griekse) yoghurt is op zich al een winner, verder op smaak gebracht met suiker of andere zoetstof (zelfs stevia is hier een goed alternatief: de zoetheid van stevia paart ideaal met zure yoghurt). Je kan ook alles samen mengen zoals bijvoorbeeld 6 grote aardbeien met 120 ml melk, 120 ml (vanille of aardbei) roomijs en 120 ml yoghurt. Blend alles eerst zonder het roomijs en voeg pas op het laatst zoveel koud roomijs toe tot de gewenste smeuïgheid bekomen wordt.

Een ander lekker en snel smoothie recept maak je met 6 grote aardbeien, gemengd met 250 ml volle melk en 1 potje (120 ml) van je favoriete fruityoghurt. Voor meer smeuïgheid kan je banaan toevoegen.

Proef en beoordeel de smeuïgheid als het drankje nog in de blender zit, zodat je makkelijk verbeteringen kan aanbrengen.

Aardbeien smoothie recept

  • 3 gepelde, bevrozen bananen (pel de bananen, snijd ze in 4 en laat 12 uur in de diepvries)
  • ongeveer 150 gram verse aardbeien
  • naar smaak: geen tot 4 dadels voor extra zoet of bruine suiker of dadelsiroop (of serveer met je favoriete siroop of met zoete, opgeklopte slagroom)

Hoe aardbeien smoothie maken

Even lekker als aardbei ijs: een glas dikke aardbeiensmoothie met een verse aardbei, opgeklopte slagroom en een Maraschino kers

  1. Pureer de verse aardbeien (met eventueel dadels) in een blender.
  2. Voeg de bevrozen banaanstukken toe en zet eerst aan/uit aan/uit (op pulse) alvorens op volle kracht tot een dik en romig drankje te mixen. Proef, voeg indien nodig iets zoet toe en meng even verder.

Aardbeien ijs

Om dit gerecht als roomijs te serveren in een kommetje gebruik je geen blender maar wel een keukenrobot (foodprocessor) met het “S”-mes. Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en laat … een 10tal minuten mixen: je zal merken dat naar het einde je een romig, licht en schuimig roomijs-achtige structuur bekomt dat je in een kommetje kan serveren met wat siroop overgoten.

Nieuwe Smoothie Recepten

Maak het jezelf Makkelijk: Ontvang Het Nieuwste Smoothie Recept onmiddellijk jouw Mailbox?

* invullen aub

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*