Pepernotensmoothie
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Sinterklaas: dit pepernotensmoothie is een goed alternatief om toch aan je dagelijkse pepernotengevoel te voldoen en ideaal om pepernoten voor ontbijt te eten.
Website:
Soort recept: Smoothie
Cuisine: Sinterklaas recepten
Voor hoeveel personen: 1
Ingredienten
  • banaan
  • pepernoten of speculaaskruiden
  • 200 ml melk, amandelmelk of rijstmelk
  • ijsblokjes
Bereiding
  1. Prak de banaan klein en meng het met de fijngemaakte pepernoten of speculaaskruiden, voeg dan ongeveer 200 ml melk of een melkalternatief zoals amandelmelk of rijstmelk toe.
  2. Even mixen en dan heb je een heerlijke voedzame pepernotensmoothie. Zorg ervoor dat je genoeg pepernoten of speculaaskruiden toevoegt, anders overheerst de bananensmaak.
  3. Voor een extra verfrissende smoothie kun je aan het einde nog een paar ijsklontjes toevoegen. Schenk de smoothie in een groot glas, en dan…heerlijk genieten.
  4. Nu heb je alleen nog een aantal opruimtips nodig, want als je niet snel iets doet aan dat laagje met pepernotenmix aan de wand van je keukenmachine, dan droogt het al snel uit. Ook daar weten wij iets op, doe een beetje afwasmiddel met heet water in je machine. Doe dan je mixer even aan en laat het dan lekker weken, dan spoel je het er later eenvoudig vanaf.
Recipe by Smoothie Recepten at https://www.smoothiesmaken.com/gezondheid/pepernotensmoothie.html